Take Time Lizz

Reg namn: GK VALLH PR Take Time Lizz
Ras:
Border Collie
REGV: 1029/2009
Född: 2008-10-17
Kön: Tik
Färg:
Svart och vit
Vikt: 16 kg
Hälsa: HD A-A
Mankhöjd: ej mätt
Mor: Finn-Vallarens Delaware (Tam)
Far: Hemp
Uppfödare: Jonas Gustavsson, Kennel Take Time
Titlar/Meriter: Gk vallh pr, 2:a pris Ik1
Ord om Lizz: ”Trevlig! Snabb! Orutinerad duktig förare.”

Lizz på bus: Roslagens snabbaste border collie 2011 ( fjärde plats på Roslagens snabbsaste hund 2011), Med i en pilotfilm/ansöka till Dramaten, Biss och Kajs med dagishundarna(barnprogram).

Beskrivning
Lizz flyttade in till mig den 24 september 2010, en av mina lyckligaste dagar. Nu har jag haft Lizz i drygt 3 år och jag blir bara mer och mer såld på henne, min älskade flicka.

Ska man beskriva Lizz skulle jag börja med lättstressad, vilket blir en hel del ljudande och lite överslagshandlingar. Det har blvit mycket bättre under tiden jag haft henne och det är något vi ständigt jobbar på. Hon är en väldigt nyfiken liten tjej och vill gärna utforska nya miljöer hon kommer till. Trots att hon är en nyfiken liten apa är hon duktiga på att lägga sig och koppla av i nya miljöer, van att vara med mig överallt och gå och lägga sig och sova en stund, sover el vilar på tunnelbana och buss,lägger sig och sover när man kommer hem till kompisar mm.

Vallning
Lizz var grundtränad utifrån arbetsprovet och gårdsarbete när jag köpte henne. Jag var helt grön inom vallningen men tyckte det verkade så häftig!

Lizz har varit en toppen hund som lärt mig mycket inom vallningen. Hon är en vek hund på gott och ont, lyssnar bra och man behöver inte ha så mycket diskussioner i hagen. Hon är  en hund med mycket spring i benen. Inte den mest pushiga när det kommer till tröga eller ”frågade” får.

Nu efter 5 år tillsammans har vi verkligen upplevt den här magiska känslan i fårhagen. Tävlat under 2015 och det blev våra sista tävlingar och känslan under den helgen och dom två rundorna ger mig fortfarande gåshud. Tyvärr sätter Lizz gråstarr stopp för tävling och vallning med krav och stress. Min älskade pensionär ❤

Nöt har vi prövat på några gånger, mycket lydnadsvallning och tappar känsla men jag har lite planer på att valla lite mera
nöt och kanske godkänna men det är planer som ligger långt bort, men vore lite roligt att prova på mer ordentligt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s