Obeskrivliga dagar i Norge

wpid-img_20150524_125446.jpgDom bästa dagarna so far för Solizz. Vi har haft heelt underbara dagar i Norge med mina älskade vänner Elin och Alex ❤ <3. Att vi skulle på vallweekend visst jag men att vi skulle kunna använda och utvecklas så galet med våra egna flickor hade jag bara drömt. Bara tankarna på allt vi gjort gör mig sådär löjligt glad. Låter kanke inte mycket för världen men jag har guidad Lizz till en exakt tacka för att hon sen hållt tacka plus två lamm, lät henne jobba på och valla tackan mot mig så jag kunde fånga henne med staven!!! Sen fortsatte hon att valla på lammen tillsammans med Lass. Kan det ha gått 100 djur i hagen och vi tillsammans gjorde jobbet, lungt, samkörd och jag var så jävla stolt över oss, den känslan, den är obeskrivlig!

wpid-img_20150524_125810.jpgNär vi gick igenom alla hagar skulle såklart alla djur kollas till, är någon hallt, har alla sina lamm, är juverna jämna, ser lammen mätta och nöjda ut, helt enkelt se till så allt var bra. Eftersom hagarna är stora så tog vi en bit åt gången, samlade ihop och puttade runt lite så man såg alla individer. Även där har Lizz utvecklas, hon går nu att påverka betydligt mera i utgångar, skicka höger/vänster – kom in så hon skär in lite – skicka igen så hon börjar jobba på den mindre gruppen – skicka ”bort” höger/vänster så hon tar ut mer och hämtar flera djur (kan hon inte till 100 % men en bra bit på vägen, svårt att tänka andra får när hon jobbar på några redan).
Både Lizz och Myss blev mer olydiga under dagarna men jobbade med mycket mer känsla och fick mer och mer självförtroende, stod kvar trotts tackor som stångade och våga säga till och försvara sig.

wpid-img_20150524_125724.jpgFörutom många timmar hos alla får på bete har vi rastat Arnes hundar, lite pälsvård, varit på en anna gård och tränat lilla Ell (Nötvallens) som jag haft med mig. Ell eller lyckopillret, hon har många namn. En tik på dryga året som jag och Lizz tycker väldigt bra om. Ell har varit intresserad av får sen rätt tidig ålder men inte tänt till helt. Väldigt utvecklade att träna en helt ny typ av hund, en hund man verkligen måste guida och ge möjlighet att lyckas och inte kunna pressa till att göra (tex Lizz går att bestämt skicka tillbaka på en tacka och hon tar trycket och går på) Ell blir då mera passiv. Alex vallade med henne första passet i torsdags och det var ett väldigt nyttigt pass, tog en stund innan hon förstod press och vad Alex ville men mot slutet vallade hon med ett lugn och tänkte,något försiktig och hann inte riktigt runt på höger.  Riktigt utvecklade pass för Ell som mig. Svårt att skriva en ”ärlig” beskrivnig då hon inte är min men mina tankar om fröken Ell! Sista passet i lördags kändes det riktigt bra, jag fick hjälp av Alex i hur jag skulle göra, röra mig samt säga för att få till det så bra som möjligt för Ell. Vi vallade tillsammans och skilladen från Alex pass till då var riktigt stor. Så glad och tacksam att jag fick ta med mig Ell till Norge, träna unghund är så roligt och så svårt. Ska bli så roligt att få följa Ell och matte Åsas utveckling i sommar, lilla pälsen ❤

wpid-img_20150521_181204.jpg  wpid-img_20150522_095640.jpg

wpid-img_20150523_164649.jpg  wpid-img_20150523_133851.jpg
Verkligen varit fullt ös medvetslös! Tack Alex för att vi fick komma och tack Elin för bästa vallweekend, det kommer garanterat att bli fler ❤ wpid-img_20150524_183506.jpg                            Trötta hjältar i väntan på tåget hem ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s