Nötvallens Ell

wpid-img_20150407_200426.jpgVissa hundar har det där, det där som gör att man tycker om dom galet mycket, trotts att det inte är ens egen/egna. Åsas Ell är en sån individ. 11 månader och ett riktigt bustroll. Det häftigaste och som jag värdesätter massor hos hundar är hennes omöjlighet till att stressa, ingen inre stress eller typisk border colle på tårna stress. Hon är energi  så det räcker och blir över men gör allt utan stress. Sätter jag mig med en klicker så börjar hon göra saker, stressar inte upp sig, kan ljuda lite men tänker och funderar vad fasen jag vill. I vardagen tar hon livet väldigt lätt, miljöstark, åka tunnelbana i rusning, jobba på hunddagis, inget som bryr fröken. Nu har hon varit med oss en vecka och börjar bli bekväm att leka Stockholmsliv så idag var första gången jag tyckte hon inte kunde hantera att det hände så mycket överallt, fick påminna ganska många gånger att fokus är mig och envishet är bra när man har hund, mycket mera avslappnad och motaglig för mig, brydde sig inte alls om allat annat trotts att henne stöd Lizz inte var med (vilodag för henne efter simningen). Har hag sagt att vardagslydnad är grymt roligt och utvecklade ?!?!
Vallningsmässigt har vi bara vallat ihop tre gånger och där blir hon mer seriös men den sidan tror jag kommer bli större när hon landar ännu mer i vad hon håller på med, tänder ett snäpp till.

wpid-img_20150415_115222.jpgEll och Lizz tillsammans vet jag inte vad jag ska skriva, räcker kärlek?!? Dom leker massor tillsammans och Ell lägger sig tätt intill Lizz så fort hon får chansen och Lizz som endå är van att vara själv och lite sur går med på allt, Ell får ta hennes mat, släpper ben så får hon smaka, lägga sig bokstavligt på henne på tunnelbana för att hon vill. Själklart är jag där och hjälper Lizz men hon curlara verkligen Ell.

Att ha Ell är ett ytterligare ett lyckopiller och jag är så otroligt tacksam att jag får ta hand om Åsas lilla tjej. Hon tillför massor och är verkligen bara en glädjespridare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s