Nu är hundträningen igång igen…

och det betyder att bloggen lever igen. Har under sensommaren och början på hösten inte alls haft något sug att träna pga av att Lizz kropp reagerat negativt vid ansträngning, vallning.
Har vart perioder förut där jag tänkt att nu är det kört, hon kommer inte valla igen och då  tänker  jag främst på bogskadan, gå runt med dom tankarna tar enormt med energi och träningssuget dör ganska snabbt.

Bestämde mig att kolla upp dom inre organen som påverkar syresättningen, hjärta och lungor. Ultraljudade hjärtat och röntgen på lungorna och enda kommentar jag fick var vältränat hjärta och jätte fina lungor, skönt att det såklart inte var fel där men ovissheten om det kommer igen finns men nu försöker jag att inte vara rädd, kroppen hennes är frisk och jag ska ge henne dom absolut bästa förutsättningarna till nästa säsong. Nu ska hon ha riktigt grym kondition och muskela på sig mera. Lizz har aldrig varit i sån dålig form som hon varit i år, mycket för att jag sakta sakta satt igång henne i februari och från att gå koppelpromenad (5 min×5) i dryga tre månader till vallnig är ganska långt och jag har verkligen skyndadat långsamt. Väldigt stolt över mig själv som alltid annars vill göra allt fort och nu var det bara att tänka på hur mycket jag vinner om jag gör allt sakta och enligt konstens alla regler och det gick, grymt!

Sen augusti har hon vart helt felfri och vi var i hagen, helt sjukt vad 5 månader kan göra, gåshud när jag stod där med Lizz som verkligen är så rolig att köra.

image

Bakslaget kom när hon på två veckor fick två värmeslag och det första var riktigt läskigt,  Lizz slutade helt att valla och bara låg passiv, tog ca 30 minuter innan hon var sig själv igen.  Jag hade som tur vad med min vän Lisa B som jobbar på Södran, hon hjälpte en något stressad och adrenalinfull matte, tusen tack ♡. En vecka efter kom ett light och då gick tempen ner betydligt fortfarande. Då hade hon dryga 41 grader. Sen blev det tränings uppehåll.

Nu är värmen borta och jag har på papper att organen funkar så nu har vi vallat en gång och köra henne, vart ska jag börja?! Lizz gör sig helt klart bäst när det blir på riktigt när jag måste köra henne så djuren inte drar, dela av till mindre träningsgrupper mm och hon växer fortfarande, tagit till bett när hon blivit stångad några gånger och blir mera olydig, känner mer och mer själv vart hon ska vara.

image

2015 vill vi ut igen på några Ik:or, framdrivninen är det svårare för oss, inte alls rena flanker och bara hänger utan att styra upp tackorna själv, bara jobba vidare.

Lydnads mässigt så har det verkligen gått upp och ner men finns ju ordspråk som säger att det måste gå dåligt för att det ska kunna gå bra och jag är ett bevis på de.
Vi var på Stockholmsavdelningen med ett gäng super duktiga ekipage och ingenting stämde för oss, nervös och Lizz var så lätt distraherad. Ingen fungerade men fick underbar stöttning av Denice och Michelle när jag tränade.

Efter de hade vi en kort paus  men vad fasen jag tycker ju att det är roligt med lydnad också, spark i baken och sen gick vi ut på lunchen och bara tränade grunder. Det kändes riktigt bra igen.

image

Den här veckan har vi fått till ett pass varje dag utomhus med störning av folk, bilar och hundar. Haft en riktigt bra känsla och nu är vi taggade igen. Tycker framförallt att hon landat i fria följet,  språng marsch går bra utan ljud och stå som har varit min eller våran akilleshäl börjar ta form, har handen som ett dk just men det ska jobbas bort framöver.

image

image

Kommer fortsätta med cykling så mycket det går, hoppas på en lång höst med många mil på cykeln, det är verkligen grym träning för henne när hon kommer upp i 15-17 km/timmen så använder hon verkligen kroppen och bygger.

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s