Young handel träff för Sörmlands VK

Full av ideer och insperation från Skottland var det underbart att stå i fårbajs igår hos Frida och Viktora Fornander. Young handler träff för Sörmlands VK som Åsa styrt upp. Vi blev fem brudar den här gången pga lite sjukdom mm men fem är alltid fem och man lär sig alltid av att titta på nya hundar!
Alla började i 25:an för att lite köra igenom och visa vad man ville ha hjälp med samt feedback på hur man tränar, tajming, tips och råd!
Jag fick hjälp av Frida med lite tips på att lära in ”stand” som Lizz inte har. Tror verkligen på att ha ett bra stand på Lizz för lägger man henne så tappar hon mycket av tycket och är det tröga djur ställer det till det för vezzlan. Sett många varianter med lina under magen, lydnads stå, stanna som man har i vardagen har andra blandat in men jag vill att Lizz själv med hjälp av min röst och placering ska lära sig och genom att flankera henne och sen möta upp och stoppa henne stannade hon ju såklart upp och då sa jag stand några gånger innan jag tog henne fram. Såklart har hon inte lärt sig det på en dag men jag kommer absolut fortsätta träna in det på det sättet, kändes bra!

Efter lunch var vi ute på fälltet och såfort det kommer upp grindar och det påminner om tävling blir jag nervös, bra men jobbig träning. Lizz fick aldrig hämta djuren då jag inte riktigt vill ha den farten än (pga sakadan i höstas och hon är inte musklad än) men vi tränade på från drivningar med mig en bit bakom och tyckt ibland att hon stänger ute mig men hon kändes öppen och tog höger och vänster lungt dom flesta gångerna, vänster är svårart men träningen går framåt helt klart!

Liten nystart för oss i hagen och jag ser verkligen fram emot nästa pass, öppnare i huvudet, ta min press på avstånd och kräva lite mera. Jag tror att Lizz är mesigare än hon är ibland! Stötta och trycka lite för att stärka henne, vallning är så svårt och så sjukt roligt!
image

Evelina. Åsa. Jag, Sofie. Elin. Frida

Det var riktigt riktigt roligt att se Myss och Elin. Tänk hur mycket dom lärt sig på bara dryga två månader i hagen. Nu har Elin en känsla för hur det ska gå till och kännas, dom börjar bli en team i hagen som klickar väldigt bra. Passet ute på fältet gick hon riktigt fint och med lite små tips av Viktora så gick hon super. Hon är så naturlig och det syns när det blir lite ytor och hon faktiskt kan hålla ut, kan täcka ”alla” fåren och Elin vet hur hon ska röra sig och säga. Nu börjas det lägga på komandon för höger och vänster, dom kommer bli farliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s