LÄRA KÄNNA EN NY INDIVID.

wpid-IMG_20140226_083508.jpg

wpid-IMG_20140226_083706.jpg
wpid-IMG_20140226_083629.jpg
wpid-IMG_20140224_203343.jpg

Har under en dryg vecka passat en av Annelis hundar, Leo. En kille jag aldrig träffat men Åsa sa att det var en riktig Sofie hund så varför inte! Såklart hade Åsa rätt, vilken skön kille. Barnslig 18 månaders hane som knappt visste vad han hette. Barnslig är ett väldigt plus när jag tänker och pratar hund om det är på rätt sätt, lägga sig på tunnelbanan på rygg och leka med sig själv,  åla runt mm när det finns plats. Helt enkelt där det passar tycker jag barnslighet är underbart.  Sen i vardagen som att  gå bredvid i koppel mm vill jag ha fokus först på vad vi gör och när det finns får även barnsligheten komma in!

Leo tog livet i stora staden bra, trodde själv alla ALLA på tunnebanan var hans kompisar som han kände, hundar som människor men när han sen med lite vägledning kom på att det bästa stället att vara på var bredvid mig tänkte han mera bort allt annat. När han kom i det här ”var här” så började den barnsliga sidan, det är ju tråkigt att bara sitta/ligg eller stå hela tiden så varför inte lägga sig och leka lite och jag tänkte bara ”söööta gulliga unge” och sen när det kom folk så ropade jag på han och han kom snabbt upp med hakan i knät – Sofie hund!

Träna in saker gjorde vi mer eller mindre ingenting alls samtidigt som vi inte gjort annat är att träna (vara aktiva tillsammans) i mina ögon, vara kvar i buren när man öppnade den, lära sig ord som ”då här i från” om han fastnade på en fläck (luktig hane), ”var här” på promenad och tunnelbana, hanteringsträna när jag bar han i rulltrappan (dels tyckte han det var riktigt äckligt plus all hans päls och rulltrappa kändes inte som en så bra plan).
Leo var allt annat än pigg på kvällarna och då ”tränade” vi inte ens…men jag petar i vardagen och att koncentrera sig i vardagen tror jag är minst lika jobbigt som att börja med konster av olika slag även fast det såklart också är roligt.

En tanke på “LÄRA KÄNNA EN NY INDIVID.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s