Privat timme Anne Dahlin

Igår efter jobbet åkte vi snabbt hem för att hämta lydnadsgrejjerna, privat för Anne Dahlin i Jordbro väntade. Gått en helgkurs för två år sedan och gillade verkligen hennes sätt, lätt att förstå hur hon tänker, duktig på att förklara, ger flera alltenativ på samma problem mm.

Har börjat peta i alla moment i ettan men är man grön behöver man hjälp och stöd. Började med att visa fria följet och fick tips på hur jag ska få bort henne ”tippiga” sätt att gå vilket kommer göra att hon går lite saktare och koncentrerar sig mera. Ett stort problem vi har i ff är ljud. Jag har provat lite olika metoder och nu ska jag prova en ny i nån månad, där jag är mera aktiv i att få henne lugn och slappna av mera, spännande att se hur snabbt et lugnar ner sig. Ljuden kommer då det är störning när vi tränar, barn, hundar eller människor så nu ska det ut och störningsträna ff.
Även inkallningen kommer lugna ner sig med hjälp av ”lugn” träningen, tänka och inte bara göra.

Apporten tar hon liite liiite för att sen släppa men fick en övning som ska lära henne hålla i ordentligt, tror jag kommer fungera jätte bra på Lizz, hon själv måste tänka och göra själv och det passar henne bra.

Stå är det som vi tränat minst och som jag tycker varit svårast. Hon bjuder aldrig på det själv och ideerna tog slut. Nu ska det kastas bollar!

Ligg gör hon men inte tillräckligt fort och lite fel teknik. blir h fram – v fram – h fram – v fram innan hon ligger helt ner. Även där fick vi en övning jag tror mycket på.

Nu är vi så taggade och redan hunnit med ett pass med apporten på lunchen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s