TA SITT ANSVAR.

Dags för ett klagoinlägg. Var igår tillbaka hos sjukgymnasten för en koll knät. Allt såg bra ut M E N hon sa att om det upptäckts när skadan gjordes hade jag varit tillbaka till 100 % betydligt fortare. Jag har verkligen krigat mig fram för att komma dit jag är idag och det har varit värt men tänk om jag sluppit allt, bara varit sjukskriven januari 2012 och sen hade jag varit hel igen…tyvärr är det långt ifrån hur mitt knäts resa varit. Jag har under 1,5 års tid varit sjukskriven 6 månader 100% och har nu en månad då jag är sjukskriven 50%…det är för mig H E L T  S J U K T!

Nyhetsmorgon för några veckor sedan gjorde ett repotage om en tjej som gått med en menisk skada i 6 månader och läkarna understrykte att detta var ett ”one of a kind” för skadan sågs inte på magnetröntgen mm. Men då är min fråga, om patienten kommer till läkaren pga smärta i knät och man inte ser något betyder det att knät är frisk, att man hittar på och bort prioriterar??? Mina röntgen plåtar såg dom inte heller några skador på, varken slätröntgen eller magnetröntgen och beslutet men tog var vila…och som okunnig gick jag med på vila första omgången (sjukskriven 100% januari + febrauari 2012) och började sedan gå men blev aldrig bra! Denna omgång (januari – vet inte) tänkte jag inte ge upp, det MÅ S T E finnas en anlednig till varför det gör så jävla ont. Första besöket trodde husläkaren såklart inte på mig och ville inte sjukskriva. Han hade inget heller något förslag på att skicka någon remiss så det fick jag själv säga till om. Jag ville till Sophia Hemmet och hade innan besöket kollat upp om dom hade fullt eller tog imot nya patienter och det gjorde dom. Läkaren frågar då vilken avdelning jag skulle vilja komma till, H E L T  S J U K T! Det är vell endå läkarens jobb, att kunna remitera vidare…trodde jag…suck! Såhär har det bara fortsatt, läkare som går upp i rök, ingen har någon vidare lösning eller tagit något ansvar.

Idag är jag stolt över mig själv att jag stod på mig, att jag inte gav upp, att jag motbevisade S Å många läkare! Att hennes case på Nyhetsmorgon var”one of a kind” har jag svårt att tro på. Därimot tror jag mera på att folk som oss, står på sig och krigar och mer eller mindre dumförklarar läkare för att få den hjälp vi faktiskt behöver är one of a kind!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s