2012 – KÄNSLOR – ERFARENHETER

året började…nej ingen sån sammanfattning i år! 2012 har varit känslornas, erfarenheternas och utvecklingens år.

att bo i en etta är absolut inget problem, men att vara sjukskriven 2 månader med kryckor i en etta – inte ok! ramlade på julen, tuppade av och mitt knä blödde men tänkte att det var vell bara ett sår så är allt bra sen men det gav sig aldrig, men nog om skadan. ny erfarenhet, få tiden att gå, bli kompis med bara sitt eget sällskap på dagarna. lisa jobbade under tiden på DP och vi bodde ihop så sällis på kvällarna men hela dagarna och om hon skulle bort så själv själv själv och trodde jag skulle bli knäpp, blev bitter – vill inte vara…. skulle någon fråga mig om jag skulle palla det skulle jag bara skratta, det skulle aldrig gå. tjejen med spring i benen som vill träffa folk, valla och träna men det gick – det har jag verkligen lärt mig i år, allt går men bara om man vill och måste!
trasigt kbä

aldrig varit så rädd att förlora någon, lizz operation i april för pyomentra. veckan innan operationen med förkontroller, prover, ultraljud, var så nojjig och rädd att hon snabbt skulle bli jätte dålig. den 25:de var det dags – operationsdags.
väntan var helt galen, det enda jag kunde tänka på var ”du måste klara dig, jag klara mig inte utan dig, du får inte lämna mig nu, vakna ut narkosen, klarar operationen, låt det inte bli några komplikationer”, och tänkte bara på hur galet mycket jag älskar min älskade älskade flicka.
fick sms av Lisa B som var med på operation att allt gått bra och att jag snart skulle få träffa min lizz. fyste i hela kroppen och en lättnad som inte går att beskriva med ord. en stund senare fick jag träffa henne, hon sov fortfarande och andades tungt under den röda filten hon hade över sig. Lisa gav henne uppvak sprutan och när hon öppnande ögonen och tittade på mig och pep lite gick det inte att hålla tillbaka nått- tårarna rann och jag la mig försiktigt brevid henne och bara höll om henne (ryster i kroppen och glansig på ögonen bara av att skriva om det).
en helt ny erfarenhet, tänk hur galet mycket ett djur kan betyda för en –  vet inte hur jag skulle klara mig utan min andra halva så se henne igen, det skulle fortsätta vara oss – det går inte at beskirva med ord, det kan inte beskrivas, man måste uppleva det.
operation lizz filten

sen har vi en erfarenhet som gjort mig så galet glad och kär och samtligt så galet ledsen och besviken. att släppa in nya i mitt liv har jag ganska svårt för, inte som lite ”ytliga kompisar” men som nära vän. men han lyckades, han gjorde mig så glad och jag hade så mycket energi i kroppen hela tiden, kärlek! allt gick jättefort och det gjorde ingenting för det kändes så rätt. midsommar kommer jag aldrig glömma och det är också det som är svårast och jobbiagst att tänka tillbaka på. det var som i en film, en sjukt bra film.
sen kan saker hända när man minst anar det och det är inget ordspråk, det blev verkligen så.
detaljer går jag inte in på, men på ett dygn var jag singel och det var verkligen inget jag var förberdd på men så ledsen som jag var har jag aldrig varit. förstår fortfarande inte allt och det gör fortfarande ont trotts att det gått snart sex månader. det är så mycket lättare att skriva om hur glad man är så under den tiden blev det inte så mycket bloggande. jag hatade dig, saknade dig, ville träffa dig, ville aldrig mera träffa dig, ville ha allt ogjort, ville komma ihåg –  hjärtat och hjärnan var överallt.
en helt ny erfarenhet som i stunden kändes som att jag inte skulle klarar av men det gjorde jag men ärr har jag på insidan. lärde mig även hur olika folk tror man tänker när man reagerar/gör på olika sätt, hur olika det kan vara och hur man uppfattar saker. skrev ett inlägg som jag är riktigt nöjd över olika reakioner i olika situationer.
sen lite tröttnar man på att vara ledsen, man vet hur det är och vill framåt och sättet för mig var att vända på allt det nått bra, går såklart inte med allt men tänkte så här – man har alltid ett val.

hösten har mest varit en period att hitta tillbaka lite, och börja om. trivs inte med att bo själv men var bara att försöka jobba på det – lägenheten. är ingen person som gillar att vara själv även fast jag ibland skulle vilja det, det skulle kännas lättare då att jag trivs med bara mitt eget sällskap, då behöver man inte vara lika ”beroende” av någon. men nu har jag verkligen provat och svaret är nej, jag är ingen som vill bo själv långa stunder. att bo lite hemma och hos kompisar är bättre och när jag då är lite trött så drar jag hem till lägenheten när jag vill det och vissa kvällar vet jag att kroppen behöver åka hem och bara vila och då gör jag det men det är lite motvilligt.

utan mina älskade vänner och familj vet jag inte hur jag skulle klarat allt genom året. när lisa tog ledigt från jobbet för att hämta mig, tog hand om mig och fick mig på fötter igen – underbara vän. när jag kom hem till sandra och det första jag får är en nyckel hem till henne och hon säger ” nu bor du här” -underbara vän. när jag på promender på jobbet tänk på saker som oroat mig eller gjort mig ledsen, då har du alltid svarat Malin och sagt precis det man behöver höra – underbara vän. ❤ ❤ <3.
ni som min familj har sätt en galet glad sofie som kommit hem med ett leende i hela ansiktet och ni har tröstat när leendet byts ut mot tårar. ensam är faan inte stark.

men nu är det bara fem dagar kvar på det här året och det känns ganska skönt. 2012 har varit tungt och bäst, men det  jobbaste året i mitt liv. så börja om lite 2013 ska bli riktigt skönt, det ska bli mitt och lizz år, längtar till våren så man kan börja valla på riktigt igen, längtar till Skottland i vår med Åsa, längtar till sommaren med sena kvällar, bada i massor, träna och tävla vallning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s